Articolul se referă la temele:

Cum scapi de furnici rapid prin 6 pasi simpli0

Indiferent de sezon, ai tot timpul furnici in casa? Poti scapa de furnici mult mai simplu si repede decat ai crede. Singurele chimicale de care ai nevoie sunt la indemina oricui, ramane doar sa le pui in practica!

Pasul 1: Scapa de firimituri si de apa.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa determini pe unde intra furnicile. Apoi sa pui la adapost toate alimentele care le atrag. Nu lasa pe masa sau in chiuveta apa. Curata tot timpul masa dupa ce ai mancat si da cu matura.

Pasul 2: Du gunoiul cat mai departe din casa.

Foarte multa lume isi tine cosul de gunoi in casa (de obicei sub chiuveta). Un lucru foarte periculos, atat din punctul de vedere al microbilor, cat si al insectelor. Nu lasa niciodata gunoiul in casa, du-l cat mai departe posibil. Nici sa-l tii la balcon nu este o solutie.

Pasul 3: Impacheteaza alimentele.

Cand deschizi o punga de faina, de gris, de malai si alte cereale, dupa utilizare, sigileaza pachetul cu folie alimentara. Vei impiedica, astfel, nesuferitele furnici (dar si alte insecte) sa-ti invadeze camara.

Pasul 4: Astupa gaurile.

Daca "iti dai seama" care sunt gaurile prin care intra furnicile, ar fi bine sa le astupi. Cea mai putin toxica swi eficienta solutie este siliconul.

Pasul 5: Imprastie pudra de ardei iute.

Daca ai in casa copii mici, este normal sa te asiguri ca nu folosesti substante toxice. Insa poti scapa de furnici cu insecticide naturale: pudra de ardei iute. La fel de eficace sunt si frunzele de menta uscata. Imprastie aceste „ingrediente” prin prejma locurilor de intrare in casa. Furnicile vor detecta mirosul si vor sta departe.

Pasul 6: Fa-ti insecticide naturale.

Iata cateva retete cu care poti tine furnicile la distanta de casa ta:

Turnati o lingurita de acid boric in 74 ml de miere si incalziti pana cand se dizolva acidul boric. Trageti intr-o pipeta solutia si amestecati cu o pipeta de apa, combinati si apoi turnati prin locurile pe care vedeti furnicile de obicei, timp de doua saptamani.

Puneti in blender coaja de portocale si apa si pulverizati solutia pe unde vedeti furnicile.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»