15 septembrie 2022

Pe 17 și 18 septembrie va avea loc festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”

Primăria municipiului Chișinău lansează Festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a. Evenimentul are drept scop de a consolida sistemul de protecție a persoanelor cu dizabilități.

Activitățile se vor desfășura pe parcursul a două zile 17-18 septembrie 2022.

Festivalul Internațional de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a va demara pe 17 septembrie 2022, la Tabăra de odihnă „Cireșarii” din or. Vadul lui Vodă, începând cu ora 10.00.

Timp de două zile, în cadrul Festivalului, vor fi organizate activități muzicale, coregrafice, literar-muzicale, master class-uri, expoziții de pictură, grafică și artă decorativă, competiții sportive cu implicarea copiilor cu cerințe speciale.

În activități vor fi implicați peste 200 de copii cu cerințe educaționale speciale, inclusiv, se vor conecta prin mediul online și echipe din Ucraina.

Evenimentul are drept scop crearea unui spațiu creativ incluziv, promovarea și punerea în valoare a pasiunii persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimularea performanțelor artistice individuale și de grup, valorificarea potențialului artistic, cultivarea sensibilității, originalității, imaginației și creativității.

Festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a este un eveniment de consolidare a sistemului de protecție a copiilor cu cerințe educaționale speciale, în cadrul căruia personalul didactic/ managerial, părinții, reprezentanți ai APL și altor factori interesați convin asupra principalelor obiective de adaptare a educației către noile provocări.

Sursa: www.chisinau.md
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 19
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.