5 mai 2020

Din 21 mai părinții vor putea depune actele pentru înscrierea copiior în clasa întâi

Începând cu data de 21 mai, părinții din Moldova își vor putea înscrie copiii în clasa întâi. Despre aceasta a anunțat Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

Procedura de înscriere va avea loc în două etape: în perioada 21 mai-19 iunie și, respectiv — 22 iunie-31 iulie. Ministrul a declarat că înscrierea copiilor se va efectua conform districtului, instituțiile de învățămând fiind responsabile de asigurarea posibilității de a depune actele atât în regim online, pe platforma www.escoala.chisinau.md, cât și direct la sediul instituției de învățământ.

Anul acesta, certificatul medical al copiilor nu va fi prezentat în ziua depunerii dosarului, ci până la începutul noului an școlar, părinții fiind obligați să semneze în acest sens o declarație pe proprie răspundere. Tot atunci, va fi prezentat și Raportul de evaluare a maturității școlare.

Pentru a determina nivelul de pregătirea a copilului pentru școală, citiți acest articol . De asmenea, aflați cât de importantă este pregătirea psihologică a copilului pentru a păși pragul școlii.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 67
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.