29 mai 2023

Programul evenimentelor pentru luna iunie 2023: spectacole, filme, ateliere pentru toată familia

Vara – anotimpul cel mai așteptat de copii, doar vine vacanța mare. Pe 1 iunie marcăm Ziua Internațională a Copiilor – un motiv în plus pentru distracție. Așadar, aflați din afișul nostru ce evenimente atractive pentru familie vor avea loc în Chișinău în prima lună de vară.

Atenție! În fiecare săptămână, informația din afiș este actualizată. Încercăm să cuprindem toate evenimentele interesante, concepute pentru copii, dar și pentru părinți.

Spectacole

Programul Teatrului Republican pentru copii ”Licurici”

Când: 3, 4, 7, 8, 10, 11, 14, 15, 17, 18 iunie.
Ce: Spectacole pentru copii.
Adresa: str. 31 august 1989, 121.
Preț: Copii – 75 lei, adulți – 75 lei. Costul unui bilet la premieră - 100 lei / copii și 100 lei/adulți.
Detalii

”Timpul aventurilor” – stagiunea de vară la Circul din Chișinău

Când: 10 iunie-16 iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, ora 12:00 și 16:00.
Ce: Pentru prima dată la Circul din Chișinău: Funambuliștii din Uzbekistan - Tashkenbaev’s; jonglor în aer, acrobatic trio, gimnaști, dog show, clovn etc.
Unde: Arena Mică a Circului de Stat din Chișinău.
Detalii

Evenimente pentru adulți

Festivalul DescOperă

Când: 16-18 iunie, 19:30.
Ce: În acest an, cu un program deosebit și divers, festivalul DescOPERĂ reunește artiști excepționali din Moldova, România și Ucraina, care vor încânta spectatorii în cadrul unor capodopere ale muzicii academice înalt apreciate la nivel mondial.
Unde: Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi
Detalii

Festivalul „Chișinăul sportiv 2023”

Când: 17 iunie, 10:00.
Ce: Această activitate va întruni întreaga comunitate sportivă oferind o platformă unică pentru a împărtăși beneficiile și plăcerea practicării sportului promovând valorile sportive în municipiul Chișinău.
Unde: Parcul ”La Izvor”
Detalii

Seri de Cronograf 2023

Când: 18, 24 iunie, 20:30.
Ce: Cinefilii din capitală vor putea urmări ultimele producții autohtone, dar și alte filme selectate cu grijă pentru SERI DE CRONOGRAF.
Unde: parcul Alunelul.
Detalii

Țară mica – Cântec mare. Ediția de vară

Când: 23 iunie, 19:00.
Ce: Evenimentul presupune un produs muzical 100% made in Moldova, cu un repertoriu de concert inspirat din anii `60-80. Pe scenă vor prinde viață din nou melodii necunoscute, șlagăre îndrăgite și melodii valoroase. Moldovan National Youth Orchestra în număr de 50 de tineri muzicieni va fi dirijată de Andriano Marian.
Unde: Teatrul Verde.
Detalii

Grill Festival la Vadul lui Vodă

Când: 24 iunie, 12:00.
Ce: pasionații de grătar se întâlnesc pentru a celebra arta preparării frigăruilor într-o atmosferă plină de savoare și distracție.
Unde: Grill Zone, Vadul lui Vodă.
Detalii

ARENA AUTO FEST 2023 - Cea mai mare expoziție auto din Moldova!

Când: 24-25 iunie, 12:00.
Ce: Peste 200 de unități de tehnică cu motoare, amplasate pe circa 20 de mii de metri pătrați ai expoziției, pe un teritoriu de circa 10 hectare al Chișinău ARENA.
Unde: Arena Chișinău
Detalii

Cămara Fest

Când: 24-25 iunie, 10:00.
Ce: Aici vei găsi cele mai dulci fructe, inclusiv cireșe și caise proaspete, și cele mai gustoase legume, cultivate cu grijă de micii producători locali. În plus, poți savura vinuri mari de la crame mici, descoperi brânzeturi și cașcavaluri speciale și încânta papilele gustative cu multe alte bunătăți autentice.
Unde: parcul ”Alunelul”
Detalii

Ziua Națională a Portului Popular

Când: 25 iunie, 11:00.
Ce: În cadrul sărbătorii vor fi expuse cămăși cu altiță și costume tradiționale din colecții publice și private din Republica Moldova, vor evolua colective artistice, se va desfășura un iarmaroc al meșterilor populari, publicul va putea participa la ateliere de creație. Intrarea este liberă.
Unde: Sărbătoarea se va desfășura la sediul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, precum și la Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, fiind susținută de partenerii de dezvoltare: ANTRIM și USAID.
Detalii

Cum poți opri îmbătrânirea vaselor și inimii?

Când: 28 iunie, 15:00.
Ce: Școala pentru Sănătatea Inimii LIVE din cadrul proiectului Fundației Medpark – “O oră pentru sănătate”.
Unde: online
Detalii

”Nopțile pianistice”

Când: 30 iunie, 19:00.
Ce: Concert simfonic.
Preț: 100 lei.
Unde: Palatul Republicii.
Detalii

Evenimente pentru copii

Sonic&Pokemon!

Când: 17 iunie, 12:00.
Ce: distracție pentru copii.
Unde: Wonderland Atrium
Detalii

Pădurea fermecată - atelier de artă pentru copii

Când: 17, 24 iunie, 15:00
Ce: copiii se vor afla într-o atmosferă de aprobare și acceptare și își vor folosi potențialul creativ pentru a crea obiecte și jucării: păpuși, panouri decorative, figuri ale animalelor și plante magice. Majoritatea lucrărilor vor fi realizate din materiale reciclate: resturi textile, fire de tricotat, cutii de carton și altele.
Unde: Zpațiu / Zpace
Telefon: 0 693 1-50-08
Detalii

Alisa în Țara Minunilor.

Când: 17 iunie, 11:00.
Ce: Spectacol interactiv de animație pentru copii.
Unde: Odeon, str. M. Eminescu, 55.
Preț: 140, 170 și 200 lei.
Detalii

Workshop de grădinărit pentru copii.

Când: 17 iunie, 10:00.
Ce: Copiii vor planta ierburi aromate - rozmarin, mentă, dafin, cimbrișor etc; vor învăța lucruri interesante despre planteși vor deprinde mici lecții de iubire față de natură. Sunt disponibile 10 locuri pentru copii de 5-12 ani.
Preț: 500 lei. Toate materialele de lucru folosite și plantele necesare sunt puse la dispozitia copiilor și sunt incluse în prețul de participare, iar la final, copiii vor pleca acasă cu aranjamentul realizat, pentru a se putea bucura ȋmpreună cu cei dragi de el.
Unde: Floral Soul, str. Mihail Kogălniceanu 54.
Detalii

Luna Copiilor la Shopping Malldova

Când: până la 30 iunie
Ce: cei mici sunt așteptați la show-uri interactive cu animatori veseli, distracție și multe surprize, pentru o vacanță de neuitat!
Unde: Shopping Malldova, str. Arborilor, 21.
Detalii

Filme

Filme difuzate în luna iunie la cinematografele din Chișinău

Gardienii Galaxiei
Vârsta: 12+
Descriere: Încă procesând pierderea Gamorăi, Peter Quill își adună echipa pentru a proteja universul și pe unul de-ai lor - o misiune al cărei eșec ar însemna sfârșitul Gardienilor galaxiei...

Furios și iute X
Vârsta: 12+
Descriere: În acest al zecelea film din seria Fast and Furious, regizat de Louis Leterrier, Dominic Toretto (Vin Diesel) și familia lui devin ținta răzbunătorului fiu al lui Hernan Reyes - temutul traficant de droguri ucis de Luke Hobbs în Fast Five (2011)..

The Flash
Vârsta: 12+
Descriere: Barry Allen/Flash își folosește super-viteza pentru a schimba trecutul, dar încercarea lui de a-și salva familia creează o lume fără supereroi, forțându-l să pornească într-o misiune pentru a salva viitorul.

Mica Sirenă
Vârsta: 0+
Descriere: Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat..

Un tată de coșmar
Vârsta:12+
Descriere: Cel mai tare comic din America, Sebastian Maniscalco, își unește forțele cu legendarul italo-american și de două ori premiat cu Oscar®, Robert De Niro, în noua comedie Un tată de coșmar. Filmul se concentrează în jurul lui Sebastian (Maniscalco), care este încurajat de logodnica lui (Leslie Bibb) să-l aducă pe tatăl lui, Salvo, un frizer imigrant (De Niro), la o reuniune de weekend cu familia ei superbogată și extrem de excentrică (Kim Cattrall, Anders Holm, Brett Dier, David Rasche). Weekendul se transformă în ceea ce poate fi descris doar ca un conflict cultural, în care Sebastian și Salvo urmează să descopere că familia este tot ce contează.

Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului
Vârsta: 6+
Descriere:Miles Morales revine pentru următorul capitol din saga Spider-Verse, câștigătoare a premiului Oscar. O aventură epică in care prietenosul Om Păianjen isi va uni forțele cu Gwen Stacy și o nouă echipă de Oameni Păianjeni pentru a se confrunta cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată.

Varvara
Vârsta: 12+
Descriere:"Varvara" este povestea unui eșec, eșecul încercării unui om de a trăi onest, după chemarea inimii și conștiinței, într-o comunitate care nu se mai raportează demult la asemenea rigori, în care nimic nu mai este așa cum pare.

Elementar
Vârsta: 0+
Descriere:Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc.

Transformer: Ascensiunea bestiilor
Vârsta: 12+
Descriere:În 1994, doi arheologi, Helena și Noah, intră într-un conflict străvechi care implică Maximals, Predacons și Terrorcons.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 384
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.