17 octombrie 2019

Afiș 17-20 octombrie: Week-end la fabrica de arte, yardsale Te salut Chișinău, Kids Fashion Days Moldova

Ce faceți în acest week-end? Încă nu aveți vreo idee? Atunci inspirați-vă din acest afiș, cu singuranță veți descoperi locuri și evenimente la care ați vrea să mergeți. Odihnă frumoasă!

17 octombrie, joi

18:30 Șezătoare cu părinți. Discutăm cu psihologul despre ...

Tema discutată în cadrul șezătorii: Crizele de vârstă la copii. Ce trebuie să știm și ce să facem?
Moderator: Popa Zinaida, magistru în psihologie, psiholog, psihodrameterapeut, mamă de băiat și de fete, școlari și preșcolari.
Șezătoarea va avea o durată de o 1 h 30 min, înregistrarea este obligatorie.
Preț: 150 lei.
Adresa: str. Șoseaua Hâncești, 43.
Telefon: 0 791 7-36-38.

18 octombrie, vineri

14:45 Șezătoarea mamelor.

Ce-a de-a XIII-a ediție a Șezătorii Mamelor va avea tema "Îngrijirea copiilor mici", iar medicii vor aborda subiecte de mare interes pentru părinți, printre care: îngrijirea corectă a nou-născutului și nevoile lui în primele luni de viață, utilizarea rațională a antibioticelor, cele mai frecvente afecțiuni ale copiilor în sezonul rece. Intrarea este gratuită, doar în baza înregistrării.
Locul desfășurării: V-Continental Business Center, etajul 2.
Adresa: str. Cantemir 5/4.

17:00 Școala pentru sănătatea inimii ”Medpark”.

Seminar gratuit: Tratamentul cu anticoagulante sau cum evităm riscul de tromboze? Medicul cardiolog Natalia Lefterova a efectuat mai multe specializări în tratamentul anticoagulant oral și va veni cu informații de ultimă oră, în conformitate cu ghidurile internaționale privind: condițiile prescrierii tratamentului cu anticoagulante; monitorizarea pacientului prin analize de laborator; posibile efecte adverse ale tratamentului; sfaturi practice pentru pacienți. La seminar pot participa toate persoanele care suferă de anumite afecțiuni ale inimii sau care sunt interesate de controlul acestora.
Locul desfășurării: Spitalul Internațional Medpark, et. 5, Sala de conferințe.m
Adresa: str. A. Doga, 24.

17:00 Lecție deschisă gratuită — Securitatea cibernetică în viața de zi cu zi.

În era digitală copiii au acces total la rețele de socializare, jocuri, canale YouTube, platforme și site-uri, dar nu cunosc faptul că în orice zi sunt expuși la amenințări în spațiul virtual. La această lecie, copiii de 9-14 ani vor afla: 8 instrumente folosite de hackeri, 5 secrete de protecție eficientă împotriva hackerilor, 7 programe împotriva hackerilor, 5 sfaturi de top pe securitate în spațiul virtual.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: STEP IT Academy, filiala Ciocana.
Adresa: str. Mircea cel Bătrând, 42/3.
Telefon: 022 85-46-80.

19 octombrie, sâmbătă

10:00 Un week-end la Fabrica de Arte.

Faceți cunoștință cu Fabrica de Artă din Chișinău, o clădire construită în anii 70’, ce cuprinde peste 30 de ateliere de creație. Mari artiști autohtoni, precum Mihai Grecu, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Aurel David, au avut ateliere în acest spațiu. Mai mult decât atât, aici veți avea ocazia să descoperiți de unde pornește istoria artei moldovenești sau cum un loc poate inspira. Veți surprinde artiștii în procesul lor de creație, veți vedea lumea lor din interior.
Adresa: str. N. Dimo, 7/2.

11:00 Ziua Ușilor deschise — Fertilizare in Vitro.

Spitalul Internațional ”Medpark” organizează Ziua Ușilor Deschise a departamentului "Fertilizare In Vitro Medpark". În cadrul seminarului medicii reproductologi vor discuta despre problemele de fertilitate, care se întâlnesc tot mai frecvent și soluțiile pe care le propune medicina modernă pentru a ajuta cuplurile să-și împlinească visul de a deveni părinți. La final va avea loc o tombolă cu extragerea mai multor certificate de reducere pentru procedura de Fertilizare In Vitro la ”Medpark”.
Adresa: str. A. Doga, 24.

14:00 Atelier — Îngrijirea sănătoasă a părului.

De ce cade părul toamna și ce poți face pentru a avea un păr sănătos și des? La întrebările acestea îți va da răspuns în cadrul unui atelier — Dr. Irina Batir, asistent universitar, medic tricolog-dermatolog.
Locul desfășurării: Farmacia Familiei.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 148.

19 și 20 octombrie

11:0 și 11:30 Seminar: Stresul la copii pe înțelesul părinților.

În program vor fi abordate umătoarele subiecte : Plânsul și crizele de furie ale copiilor; reacțiile copiilor la stress. Crizele de furie; "Sindromul copilului zgâlțâit" — Aspecte medicale și psihologice; mecanisme de eliberare a stresului la copii; ajutarea copilului în gestionarea emoțiilor; cum ne gestionăm propriile emoții ? Specialiști invitai: Angela Cojocaru — Expert în educația parientală și comunicare, Psiholog; Angela Ganea — Expert în protecția copilului, integrarea școlară, Specialist în pedagogia și psihologia preșcolară; Veronica Teleșca — medic de familie gradul 1, Specialist în pediatrie; Axenia Palii — Psihopedagog, Logoped.
Preț: 150 lei.
Locul desfășurării: Asterix- primul laborator creativ pentru copii.
Adresa: str. Lisabona, 2/3.

20 octombrie, duminică

12:00 Yardsale "Te salut, Chișinău!"

Eveniment inedit în curtea Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală — o alternativă pentru Ziua Orașului Chișinău. Vor fi prezentate colecții dedicate orașului, vor fi susținute prelegeri, va fi prezentată o retrospectivă a fotografiilor despre capitală. La fel, cei prezenți la eveniment vor avea oportunitatea de a afla denumirile vechi ale străzilor Chișinăului, de a cânta cântece despre capitală și de a dansa în același timp. Pentu copii vor fi organizate master-classuri, picii se vor delecta cu dulciuri și vor fi desenați pe față.
Locul desfășurării: Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.

12:00 Seminar "Diversificarea alimentară la sugari".

Sunt invitate mămicile cu copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 luni la seminarul "Diversificarea alimentară la sugari" cu consultanta superioară în alăptare și co-fondatoarea proiectului "Mămica Alăptează" — Olga Gutium. Evenimentul va fi prezentat în limba română, cu traducere în rusă în caz de necesitate. Materialele tipărite sunt disponibile în română și rusă.
Locul desfășurării: Arbuz Family Club.
Adresa: str. Sfatul Țării, 9.
Telefon: 0 607 8-11-18.

16:00 Kids Fashion Days Moldova.

Kids Fashion Days Moldova revine cu cea de-a VI-a ediție, care adună cele mai talentate designeri pentru copii din țară. În jur de 12 de producători autohtoni își vor prezenta noile colecții pentru TOAMNA IARNA 2019/20.
Preț: 55 lei. Biletul pentru un matur cu un copil pînă la 12 ani. La prezentarea biletului copil primește mini cadou.
Locul desfășurării: Banquet Hall "La Vista".
Adresa: str. Traian, 5/3.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 84
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.