22 septembrie 2020

La Medpark abordăm cancerul multidisciplinar și în echipă

În pofida progresului uimitor în domeniul oncologic la nivel mondial, în țara noastră persistă percepția că diagnosticul de cancer ar fi o sentință. Noi, cei de la Medpark, ne-am propus să schimbăm lucrurile! Timp de câțiva ani am format o echipă de profesioniști pasionați și am achiziționat echipamente performante pentru a putea trata pacienții oncologici acasă, în conformitate cu protocoalele și practicile internaționale.

Atunci când te confrunți cu un diagnostic de cancer, este important să știi că nu ești singur.

Cancerul este un diagnostic dificil care determină oamenii afectați să se simtă vulnerabili din multiple puncte de vedere – atât fizic, cât și moral. Sentimentele de incertitudine, nedorința de a crea dificultăți prietenilor sau familiei amplifică senzația de anxietate și îi fac să se simtă singuri, neajutorați, confuzi în legătură cu tratamentul și viitorul lor.

De aceea, unul dintre principiile de bază după care ne conducem la Medpark este că putem obține șanse maxime de vindecare doar dacă lucrăm în echipă cu pacientul, cu rudele sale și cu toți cei implicați în tratament. Este important ca pacientul să cunoască totul despre boala sa, despre alternativele de tratament, să fie informat la fiecare etapă și să tindă toți în aceeași direcție pentru un rezultat maximal eficient.

Centrul de Oncologie Medpark este unicul din țară care activează în baza principiilor “Tumor Board”, ceea ce înseamnă că planificarea și urmărirea evoluției tratamentelor are loc în cadrul unei echipe multidisiciplinare, alcătuite din oncolog medical, chirurg specialist, medic imagist, morfopatolog, radioterapeut și psihoterapeut. La fel, se pot alătura și medici din alte domenii, în funcție de specificul afecțiunii.

Calitatea vieții pacientului oncologic este pe primul loc.

Abordarea cancerului în țările occidentale demult s-a schimbat, medicina s-a orientat spre intervențiile chirurgicale organomenajante și echipa Medpark urmărește același scop. De fiecare dată când poate fi păstrată funcția unui organ, ea neapărat se va păstra. Spre exemplu, dacă se va opera un cancer mamar, se vor conserva la maxim țesuturile sănătoase, ganglionii limfatici și din start se va discuta la ce etapă va avea loc reconstrucția glandei mamare. Un alt exemplu, în cancerul de vezică urinară, dacă trebuie înlăturat organul integral, atunci se va construi o vezică nouă din intestinul acestui pacient pentru păstrarea funcțiilor fiziologice.

Nu putem vorbi despre calitatea vieții și fără acel suport psihologic care este necesar în tratamentele îndelungate pentru cancer. Psihoterapeutul este persoana care ține legătura cu pacienții, îi ajută să accepte, să înțeleagă condiția lor și să depășească momentele de cumpănă sau de descurajare care pot apărea pe parcurs.

Tratamente pentru cancer conform standardelor internaționale – acasă, în Moldova

Cel mai bine te simți acasă și acest lucru este mai valabil ca oricând în cazul unui diagnostic precum cancerul, care îți consumă energia fizică și necesită cel mai mult sprijin din partea celor dragi.

Centrul de Oncologie Medpark reunește o echipă de profesioniști pasionați și tehnologii performante, care asigură suport deplin persoanelor cu maladii oncologice. Dispunem de un spectru complet de metode diagnostice, tehnici chirurgicale, tratamente medicamentoase (chimioterapie, terapie țintită, imunoterapie) și monitorizare post-tratament pentru afecțiuni precum: cancerul mamar, cancerul colorectal, cancerul de stomac, cancerul tirodian, cancerul de prostată, de vezică urinară, renal și cancerele ginecologice (de col uterin, ovarian, entometrial). În cazul altor diagnostice pentru care încă nu există soluții moderne în țara noastră, colaborăm cu instituții medicale de top și coordonăm realizarea deplină a tratamentelor prin intermediul programului “Sănătate fără hotare”.

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:

  • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
  • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
  • Prima instituție medicală care lucrează exclusiv în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
  • Singura instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;
  • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
  • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
  • Pentru mai multe informații accesează Centrul de Oncologie Medpark sau contactează-ne la tel. (+373) 22 40 00 40, disponibil 24/24.

    Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 215
    Îmi place

    Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

    Informație de contact

    Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md