26 aprilie 2017

Noi metode minim invazive în urologie, disponibile la Medpark

Spitalul Internațional Medpark continuă să-și extindă portofoliul de metode inovative minim invazive.

Primele 4 intervenții în domeniul urologiei realizate laparoscopic pun bazele unei noi direcții de dezvoltare la Centrul Chirurgie Medpark, oferind pacienților soluții alternative pentru problemele de sănătate, care până în prezent erau tratate prin intervenții chirurgicale deschise.

Aureliu Batrînac, director medical Medpark:

„Medicina este un domeniu care a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar pentru a face performanță este nevoie să vedem, să cunoaștem, să învățăm constant, fiind conectați la tendințele în domeniu. Schimbul de experiență cu specialiști și instituții medicale de talie europeană sau chiar globală ne permite să ne perfecționăm și să adăugăm în arsenalul medical al Medpark metode inovative, accesibile în cele mai apreciate clinici din lume.”

Victor Muntean, medic urolog Medpark:

A efectuat un stagiu de perfecționare în domeniul urologiei laparoscopice într-o clinică de prestigiu din Germania, SLK Kliniken sub îndrumarea profesorului german Prof. Dr. med. Dr. hc Jens Rassweiler și a Dr. med. Ali Serdar Gözen, care fac parte din cei mai buni urologi laparoscopiști din Europa. Revenit în țară, dr. Muntean, alături de mentorul său și asistat de echipa Medpark, a realizat mai multe intervenții laparoscopice în urologie, printre care:

  • Nefrectomie laparoscopică (înlăturarea rinichiului la un pacient cu tumoare);
  • Tratamentul laparoscopic a herniilor inghinale;
  • Ureterolitotomie laparoscopică (înlăturarea calculilor din ureter).

„Datorită progresului tehnicilor minim invazive, în Occident rata intervențiilor deschise s-a redus până la 5-10% din total, iar Medpark ține pasul cu evoluțiile mondiale în domeniu. Laparascopia este o metodă foarte utilizată în chirurgia generală, principalul ei avantaj fiind recuperarea rapidă a pacientului. Intervențiile pe care le-am realizat recent la Medpark sunt un prim pas spre extinderea utilizării laparoscopiei în urologie, pentru a le oferi pacienților noștri soluții moderne și eficiente, dar mai puțin traumatizante.”

Laparoscopia este o intervenție chirurgicală minim invazivă care datorită inciziilor foarte mici utilizate, impactul asupra structurilor organismului este minim.

Ali Serdar Gözen, urolog laparoscopist, membru al European Board of Laparoscopic Urology:

„Unul dintre pacienții noștri a fost un bărbat cu o tumoare de 8 cm pe rinichiul drept. Într-un asemenea caz dificil de regulă este indicată eliminarea acesteia prin intervenție deschisă. Dar intervenția laparoscopică pe care am realizat-o permite pacientului să se recupereze în termen scurt, deci va putea merge acasă mai devreme, pentru a reveni la modul său obișnuit de viață. Știu că în Moldova sunt mulți medici foarte buni și cu experiență, iar dr. Victor Muntean este unul dintre ei – bine pregătit, interesat, cu aptitudini, de aceea sunt convins că va efectua cu succes numeroase intervenții similare.”


Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 11 Vizualizări de la publicare: 5834
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md