13 septembrie 2016

Pacienții cu scolioză, tratați de către o echipă internațională de vertebrologi la Medpark

Spitalul Internațional Medpark colaborează în permanență cu medici de peste hotare și încurajează schimbul de experiență, pentru a fi mereu la curent cu cele mai moderne procedee și metode de tratament.

În luna august, dr. Dimtriy G. Kondrashov, ortoped-vertebrolog (spine surgeon) în cadrul unui Centru Spinal de top din Statele Unite, al Spitalului St. Mary, San Francisco, a efectuat mai multe intervenții de corecție a scoliozei, alături de echipa Medpark, condusă de dr. Victor Ungurean. Vizita este prima din cadrul unei colaborări de durată lansată sub egida programului American de voluntariat — “Medici (ortopezi) fără frontiere”, iar spitalul Medpark a fost ales pentru dotările existente și posibilitatea efectuării intervențiilor la standarde internaționale.

Prima pacientă operată a fost Sanda P., o tânără de 15 ani, din raionul Cantemir. Aceasta suferea de scolioză ideopatică (fără o cauză cunoscută), curbura coloanei vertebrale fiind de 40 de grade și în progres continuu. Astfel, unica soluție de tratament a fost intervenția chirurgicală de corecție a scoliozei.

Echipa de chirurgi, condusă de dr. Victor Ungurean, medic vertebrolog Medpark, alături de dr. Kondrashov (SUA) și dr. Aliona Guzun (Medpark) a reușit să corecteze diformitatea până la 0 grade, în cadrul unei intervenții complexe, ce a durat în jur de 6 ore. În pofida operației laborioase, pacienta s-a recuperat într-un ritm foarte rapid și a fost externată peste doar 5 zile după intervenție, în comparație cu perioada medie de externare în RM, de 2 săptămâni.

Sanda, pacientă: “Medpark este un spital cu condiții nemaipomenite. Le sunt extrem de recunoscătoare medicilor care m-au operat și care au mâini de aur, dar și asistentelor medicale, care au avut mare grijă de mine. Le doresc tuturor multă sănătate, răbdare și succes în lucrul greu pe care îl fac zi de zi”.

Reușita intervenției de tratare a scoliozei cu grad avansat s-a datorat în mare parte atât profesionalismului echipei de chirurgi specializați în domeniul tratamentului diformităților coloanei vertebrale, cât și echipamentelor existente.

Radiografia EOS cu precizie revoluționară – esențială în planningul preoperator

La etapa preoperatorie, este foarte importantă vizualizarea cât mai exactă a problemei și planificarea în detalii a intervenției chirurgicale. În acest sens, standardele internaționale stabilesc ca obligatorie efectuarea unei radiografii EOS înainte de intervenție. Spitalul Internațional Medpark este unicul din țară dotat cu tehnologia EOS, care permite ortopezilor și chirurgilor să obțină o imagine completă a sistemului osos al pacientului în poziție verticală, în calitate impresionantă, ce depășește rezoluția Full HD. În baza imaginilor obținute are loc calculul parametrilor tehnici și planificarea intervenției.

Sistemul de autotransfuzie a sângelui asigură o calitate superioară a sângelui și accelerează recuperarea postoperatorie

Victor Ungurean, medic vertebrolog Medpak: “O importanță deosebită în timpul acestor intervenții, care deseori presupun pierderi de sânge, o reprezintă sistemul de autotransfuzie Cell-Saver existent la Medpark, care permite transfuzia efectuată cu propriul sânge al pacientului. Altfel spus, donatorul și primitorul sunt una și aceeași persoană, fapt ce exclude anumite efecte secundare ce pot apărea în urma unei transfuzii obișnuite, asigură o calitate superioară a sângelui și accelerează recuperarea postoperatorie.”

Vertebrologia Medpark - soluții integrate pentru durerile de spate și scolioză

Vertebrologia este un domeniu al ortopediei care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul patologiilor coloanei vertebrale.

Acum pacienții din Republica Moldova au la dispoziție soluții integrate pentru durerile de spate, postura incorectă și problemele de mobilitate, deoarece cel mai mare spital multidisciplinar din țară a dezvoltat Departamentul de Vertebrologie Medpark. Specializările acestuia acoperă întregul spectru de diagnosticare și tratamente pentru afecțiunile coloanei vertebrale, inclusiv intervenții chirurgicale realizate în premieră în țara noastră, utilizând metode inovative și echipamente ultraperformante.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 14 Vizualizări de la publicare: 7776
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md