6 martie 2020

Ecografia Doppler –Duplex Brachicefalie Vasculară

Cefalee, amețeli, tinitus, slăbiciune, coordonarea deficitară a mișcărilor și o serie de alte simptome pot indica probleme cu vasele gâtului sau capului. În acest caz, sunt necesare studii suplimentare prescrise de medicul curant. Procedura cu ultrasunete Doppler a vaselor brachicefalice efectuate la Clinica de Medicină Estetică Sancos este extrem de informativă.

Ultrasunetul Doppler Duplex al vaselor brachicefalice este o metodă sigură și nedureroasă pentru studierea stării vaselor capului și gâtului, precum și a mișcării sângelui prin aceste vase.

Avantajul principal al acestei metode este fiabilitatea ridicată. Procedura cu ultrasunete Doppler Duplex a vaselor brachiocefalice este prescrisă pentru simptome care indică o deteriorare a aportului de sânge la organele și țesuturile intracraniene. Indicații directe pentru această examinare sunt condiții patologice, cum ar fi:

  • hipertensiune intracraniană sau arterială;
  • distonie vegetovasculară;
  • creșterea colesterolului;
  • leziuni la nivelul gâtului sau capului;
  • boli de sânge;
  • ateroscleroza;
  • boli ale inimii sau aortei;
  • inflamația pereților vaselor de sânge și a arterelor;
  • prezența neoplasmelor în zona de studiu;
  • probabilitatea compresiunii sau perturbării vaselor brachiocefalice;
  • accident vascular cerebral, atac de cord, ischemie cardiacă.

De asemenea, este necesar să treacă exameninarea pacienții care suferă de diabet, patologii vasculare autoimune, cardiomiopatii, osteochondroză, tulburări metabolice și obezitate.

Ecografia a vaselor brachicefalice Doppler Duplex nu are contraindicații. O limitare temporară la această ecografie poate fi doar deteriorarea sau inflamația pielii din zona de studiu.

Pregătirea pentru ecografia vaselor brachicefalice nu este dificilă. Cu 1-3 zile înainte de procedură, în consultare cu medicul curant, încetați să mai luați medicamente care afectează arterele. În cursul zilei dinaintea procedurii, se consumă numai alimente dietetice, activitatea fizică și fumatul sunt excluse. Imediat înainte de examinare, zona feței și a gâtului este curățată de produse cosmetice.

Întreaga procedură a vaselor brachiocefalice cu Doppler Duplex necesită nu mai mult de 50 de minute. Zonele scanate sunt date cu un gel special, iar medicul începe examinarea. În timpul procedurii, pacientul este constant într-o poziție culcată și nu simte disconfort semnificativ.

www.sancos.md

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 442
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md