23 martie 2020

Contraceptivele îngrașă?

Demontăm mitul anticoncepționalelor împreună cu dna Nadejda Vetricean, medic ginecolog al clinicii Sancos.

”Cu adevărat, pilulele contraceptive utilizate cu 20 de ani în urmă, aveau urmări pentru organismul femeiii, în special, ceea ce ține de acumularea în greutate. Pe atunci erau utilizate doze exagerate de estrogen, hormon care amplifică sinteza prolactinei în hipofiză, ceea ce avea ca efect diverse dereglări metabolice, deci nu era exclusă și acumularea în greutate.

Este minunat că astăzi trăim alte timpuri, medicina a avansat enorm și în prezent putem afirma cu siguranță că anticoncepționalele au devenit absolut sigure și nu prezintă efecte adverse.

Din cauza acestui mit neîntemeiat, multe femei renunță la contracepție expunându-se conștinet la riscul unei sarcini nedorite. Riscul unor efecte nedorite cu adevărat există, dar numai în cazul în care acestea sunt luate fără consultarea în prealabil a unui medic specialist. Anume din motivul că fiecare femeie este individuală, decizia de utilizare a anticoncepționalelor trebuie luată împreună cu medicul ginecolog, după evaluarea stării dvs de sănătate și determinarea contraindicațiilor dacă ele există.

Dacă sunt luate în mod corect, anticoncepționalele sunt foarte eficiente în prevenirea unei sarcini nedorite. Vă așteptăm cu drag la o consultație pentru a vă îndruma alegerea celei mai potrivite metode contraceptive pentru Dvs și partener, precum și să discutăm despre toate aspectele anticoncepționalelor.”

Sănătatea și frumusețea sunt de neprețuit!

Aveți încredere în cei mai buni!

Pentru detalii și programări, apelați 022 909-909.

www.sancos.md

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 132
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md