28 ianuarie 2020

Nisipul și pietrele la rinichi — Litiaza renală

Litiaza renală – sau popular nisipul și pietrele la rinichi – reprezintă o modificăre metabolică care favorizează depunerea sărurilor minerale în căile urinare și dezvoltarea unor structuri solide și dure.

Caliculii pot avea diferite dimensiuni și pot migra de-a lungul tractului urinar, provocând dureri severe și afectând eliminarea urinei. Ca incidență a afecțiunilor urologice de la noi din țară, aceasta ocupa a treia poziție și este de circa 3 ori mai frecventă la bărbați comparativ cu femeile. Cea mai eficientă metodă de profilaxie a acestei boli este corectarea modului de viață. Esențial este nivelul optim de hidratare – în jur de 2-2,5l apă plată pe zi, preferabil șă excludem băuturile carbogazoase.

În ceea ce privește regimul alimentar, se recomandă o dietă echilibrată, bogată în vegetale și fibre, cu un conținut de calciu de 1-2 g/zi și o limitare a consumului de sare la 1-1,2 g/zi, alimentelor picante și alcoolului. Faceți vizite periodice la medicul urolog pentru consultații și analize de rutină.

Sănătatea și frumusețea sunt de neprețuit! Aveți încredere în cei mai buni!

Telefon pentru informații și programare +373 (22) 909 909

www.sancos.md

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 6 Vizualizări de la publicare: 271
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md