28 decembrie 2017

Citiți sfaturi utile dermatologului clinicii Sancos

Iarna pentru piele reprezintă testarea la rezistență. Vântul rece de pe stradă, aerul fierbinte, supra-uscat din apartamente și oficii, un stil de viață sedentar - toate acestea nu sunt cel mai bun mod de a influența aspectul exterior. În lunile de iarnă, pielea are nevoie de îngrijire specială.

Utilizați cosmetice de iarnă

Mijloacele universale pentru toate anotimpurile anului nu există, prin urmare, cu atât mai scăzută este temperatura de afară, mai grasă ar trebui să fie crema și invers.

În timpul iernii, cremele trebuie să conțină substanțe care formează o peliculă de protecție și să mențină umiditatea sub piele. Pentru a obține un efect maxim de la cremă, aceasta trebuie aplicată atunci când pielea este udată maxim, adică imediat după spălare.

Este important să vă amintiți că aplicarea cremelor și ieșirea rapidă din casă, nu este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru piele. Chiar și o cremă grasă ar trebui aplicată cu 40 de minute înainte de a ieși în stradă pentru a putea crea o peliculă de protecție.

Cu toate acestea, dacă nu trebuie să petreceți mult timp în aer liber, puteți utiliza cu siguranță creme de hidratare estive.

Liniștiți-vă pielea

În timpul iernii, pielea devine mai sensibilă, iar la unele persoane, după spălarea cu apă de la robinet, pot apărea iritații. În acest sens, recomandăm spălarea cu apă fiartă, apoi aplicați o loțiune tonică liniștitoare.

Make up

În frig se recomandă utilizarea cosmeticelor decorative, deoarece protejează pielea de îngheț. Dar există un dezavantaj - acest produs cosmetic înfundă porii și poate provoca erupții cutanate. Prin urmare, pielea dumneavoastră vă va mulțumi că utilizați fond te ten mai dens în cazul în care trebuie să petreceți câteva ore afar. În orice alt caz, puteți să vă păstrați pielea și să nu o încărcați cu baze dense.

O atenție deosebită trebuie acordată buzelor. Este foarte recomandat să nu le lăsați în îngheț fără protecție, astfel încât să le umeziți cu balsam sau cu ruj igienic.

Seara, curățați temeinic pielea

Curățirea pielii în timpul iernii trebuie să fie mai delicată decât în ​​timpul verii. Scrubra trebuie să fie cu particule fine ce nu vatămă pielea — de exemplu, cu granule de ceară. Poți folosi cel mai delicat. Este mai bine să înlocuiți loțiunea de alcool cu ​​spumă moale sau lapte de curățare.

De 2 ori pe săptămână faceți peeling acasă. În cazul în care pielea este uscată, sau o combinată, curățați-o cu fulgi de ovăz înmuiați în apă fiartă (o lingură se toarnă apă clocotită, se lasă timp de 5-10 minute și se aplică pe față printr-o mișcare circulară). Pentru tenul gras poate fi folosit peeling de cafea (cafea măcinată proaspat cu amestec de smîntînă în raportul 1: 1 și frecați piele timp de 3-4 minute). După curățare, aplicați o cremă intensiv-emolientă sau hidratantă.

Consumați alimete gustoase și în modet corect

Problemele pielii uscate pot fi rezolvate printr-un regim alimentar echilibrat: adăugați la regimul alimentar mai multe alimente bogate in omega-3: pește, legume verzi, fructe proaspete și nuci.

Cu toate acestea, chiar și cu respectarea tuturor recomandărilor, cazurile de probleme ale pielii care nu pot fi soluționate pe cont propriu nu sunt neobișnuite. În acest caz, înscrieți-vă la o consultație cu un dermatolog în clinica Sancos și asigurați-vă că vi se va da sfaturi cu privire la recomandările individuale, după care pielea va străluci de sănătate și frumusețe.

În clinica Sancos puteți ajunge la consultație în orice mod convenabil: înscrierea prin Internet sau prin telefon 022 909-909.

Sancos — sănătatea și frumusețea sunt neprețuite. Aveți încredere în cei mai buni.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 333
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md