28 noiembrie 2019

Afiș 28 noiembrie-4 decembrie: Târguri de caritate, ateliere de creație, programe distractive pentru copii și adulți

Până la sosirea iernii au rămas zile numărate, iar pregătirile pentru sărbătorile magice deja încep. Se aprind primele luminițe de Crăciun, se organizează ateliere cu tematica Anului Nou, târguri de caritate și alte evenimente atractive pentru toată familia, de la mic la mare. Detalii despre evenimentele și activitățile desfășurate la Chișinău în perioada 28 noiembrie-4 decembrie, aflați din afișul nostru.

29 noiembrie, vineri

16:30 Master-class gratuit ”Crearea intro pentru canalul Youtube”.

Master-class pentru copii de 8-14 ani. Copiii își vor crea propriul intro pentru canalul YouTube, unde imaginile, textul, muzica și efectele vor deveni un tot întreg. În doar o oră copiii vor: crea efecte utilizând platforma Panzoid, adăuga efecte cu ajutorul soft-ului grafic Blender, crea propriul intro în format video pentru canalul propriu Youtube.
Locul desfășurării: STEP IT Academy Moldova, filiala Botanica.
Adresa: str. Decebal, 139.

17:00 ”În una din seri” - o seară poetică.

Concert de evaluare a două proiecte - ”Școala Gesturilor” și Studio „Tinerețea”. În ajunul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap, sunteți invitați să veniți la o seară poetică pentru a savura câteva ore de poezie, a-i susține pe participanți și a vă bucura pentru succesele participanților.
Voluntarii vor citi pe scenă poezii, iar unele chiar vor fi traduse în limba gesturilor.
Locul desfășurării: KEDEM, etajul 2.
Adresa: str. E. Doga, 5.

17:00 Școala pentru sănătatea inimii - Colesterolul mărit.

Toți doritorii de a afla mai multe despre controlul lipidelor în sânge, riscurile colesterolului mărit și tratamentul corect al acestuia. Dr. Mihai Tașnic, medic cardiolog intervenționist Medpark, va răspunde la întrebări precum: factorii care cauzează creșterea colesterolului în sânge; stailirea diagnosticului de dislipidemie; metodele contemporane de tratament; importanța evidenței la medic a persoanelor cu nivel ridicat de colesterol; prevenirea dislipidemiei și complicațiile ei. Seminarul este gratuit, dar înregistrarea prealailî este obligatorie.
Locul desfășurării: Sptalul Internațional ”Medpark”, etajul 5, sala de conferințe.
Adresa: str. A. Doga, 24.

30 noiembrie, sâmbătă

10:00 Târg de caritate.

Târg caritabil organizat cu scopul colectării de resurse financiare pentru Vladislav - un băiețel care are nevoie urgent de intervenție chirurgicală,pentru a-i putea fi salvată vederea. La târg găsiți haine noi și folosite pentru copii și adulți, încălțăminte, cărți, obiecte hand-made și multe altele.
Locul desfășurării: Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, blocul central.
Adresa: str. Ion Creangă, 1.

11:00 Show pentru copii ”Într-un univers paralel”.

Veți viziona o performanță științifică și de divertisment care va demonstra că chimia, fizica și alte științe nu sunt plictisitoare, ci foarte distractive. Experimente interesante și amuzante, explozii luminoase, fum și multe altele. Intrarea este gratuită.
Locul desfășurării: CC ”Baby Hall”, terenul de joacă.
Adresa: str. C. Negruzzi, 2/4.

12:00 Master-class - Advent calendar.

Magazinul caritabil ”Mesto” începe pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. În această sâmbătă va fi organizat un master-class pentru copii de la 8 ani și adulți. În cadrul atelierului, participanți vor învăța să confecționeze caledare de Crăciun, cunoscut pentru toți cu denumirea ”Advent calendar”. Este un calendar care vă amintește cât a mai rămas până la cea mai importantă sărbătoare. Banii acumulați la master-class vor fi utilizați pentru achiziționarea căsuțelor pentru câini.
Preț: 100 lei . Toate materialele sunt incluse în preț.
Adresa: str. Alecu Russo, 15.
Telefon: 0 688 0-57-58.

12:00 Colectare de plastic.

Sâmbătă, lângă havuzul din parcul Ștefan cel Mare, puteți aduce plasticul adunat de tip #2 și #5. Acesta va putea fi schimbat pe săpun natural. Un săpun pe 500 grame de plastic. Plasticul trebuie să fie curat, fără etichete.
Locul desfășurării: Parcul central ”Ștefan cel Mare”.

30 noiembrie - 1 decembrie

11:00 Decorațiuni cu lumânări pentru masa de Crăciun.

Master-class pentru copii. Pe parcursul atelierului, copiii vor decupa, vor lipi,vor face cunoștință cu GIPS-ul. Totodată vor învăța cântece și ghicitori cu tematică de iarnă. Materiale utilizate: gips, plante uscate, pietre decorative, dantelă. Înscrierea prealabilă este obligatorie, Locul desfășurării: Global Store.
Adresa: str. Miorița, 1 (pe 30 noiembrie), str. Calea Orheiului, 28/1 (Pe 1 decembrie).
Telefon: 0 790 4-74-44.

13:30 Ceramică artistică pentru copii.

În fiecare zi de sâmbătă, ora 13:30 și duminică, orele 11:00 și 13:30, studio artistic ”Șapte culori ale fericirii” invită copiii la master-classuri de ceramică artistică. Copiii vor învăța să lucreze cu lutul, să modeleze diferite figurine, vor afla diferite tehnici și secrete ale acestui meșteșug. La fel, picii își vor dezvolta motrica fină, dar și își vor petrece în mod atractiv timpul.
Atelierele se desfășoară în limbile română și rusă. Înregistrarea prealabilă este obligatorie.
Preț: 150 lei.
Locul desfășurării: Studio de artă ”Șapte culori ale fericirii”.
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 697 5-77-79.

1 decembrie, duminică

12:00 Seminar ”Bazele alăptării pentru însărcinate”.

Graviduțele și mămicile cu copii până la 3 luni, dar și taii, sunt invitate la un seminar despre bazele alăptării. Consultantă - Ludmila Caracaliceva. Eveniment prezentat în limba română, cu traducere, la solicitare, în limba rusă. Teme abordate: pregătirea pentru alăptare în timpul sarcinii; primele zile cu nou-născut și alăptarea; indicatorii alimentație la sân suficiente a unui bebeluș; stabilizarea lactației; greva suptului etc.
Locul desfășurării: Arbuz Family Club.
Adresa: str. Sfatul Țării, 9.
Telefon: 0 607 8-11-18.

16:00 Inaugurarea Pomului de Crăciun la Shopping Malldova.

În program: aprinderea luminițelor de Crăciun; prorgam interactiv și spectacol cu baloane pentru cei mai mici vizitatori.
Adresa: str. Arborilor, 21.

2 decembrie, luni

17:30 Aprinderea luminițelor de sărbătoare la Artico.

Sărbătorile de iarnă încep alături de Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO. O nouă Aventură de Crăciun debutează cu aprinderea tradițională a luminițelor în bradul centrului. Discipolii ARTICO au pregătit o surpriză frumoasă tuturor oaspeților evenimentului.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

4 decembrie, miercuri

10:00 Târg caritabil de Crăciun.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO invită toți oamenii cu inimă mare la Târgul de Caritate. Este un eveniment de promovare a abilităților persoanelor cu necesități speciale, care își vor vinde creațiile proprii.
Locul desfășurării: ARTICO.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

17:00 Cum îi facem pe copii să mănânce.

Conferința are o durată de 3 ore, timp în care cei prezenți vor afla cum să îi facem pe copii să se bucure de mâncare. Se va discuta despre diversificare și mofturoși. Evenimentul este gratuit, dar cu înregistrarea prealabilă obligatorie. Mămicile pot merge împreună cu copiii, doar dacă vin însoțite de bunica sau tatăl copilului. Moderatoarea conferinței este Crina Coliban, care merge în Turneul Național deja a 4-a oară în România, dar pentru PRIMA DATĂ ajunge la noi în CHIȘINĂU!
Locul desfășurării: Summit Events.
Telefon: 0 601 2-05-04.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 94
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.