Articolul se referă la temele:

Plăcinte pe tigaie0

Plăcinte pe tigaie

Oare cui nu-i plac plăcintele? Cu brânză, cartofi, varză sau bostan, pe tigaie sau la cuptor – nu există sărbătoare la moldoveni fără tradiționalele plăcinte. Veronica Ciochină vine cu o rețetă de plăcinte pe tigaie. Sunt mega delicioase, se pregătesc ușor și se mănâncă fără oprire😊

Avem nevoie de:

  • 700 gr făină
  • 0,5 l chefir
  • 1-2 ouă
  • puțin zahăr
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de ulei (sau 1:1 ulei și unt)

Pregătim aluatul:

În primul rând se mixează ingredientele lichide, după care se adaugă făina. Frământăm și lăsăm aluatul într-un bol. Acoperim și lăsăm să se odihnească 20-30 minute. Formăm 8-10 biluțe (dimensiunea – în funcție de cât de mari dorim să fie plăcintele) și le lăsăm să se odihnească timp de câteva minute (la fel, acoperite).

Pentru umplutură:

Umplutura poate fi diversă.

  • Cu brânză dulce de vaci, ou, sare, mărar și cozi de ceapă verde.
  • Cu cartofi cruzi spălați, tăiați cubulețe mici, o ceapă tăiantă mărunt, sare, piper negru și bucățele de carne (gen jumări la borcam pregătite acasă) sau puțin ulei.
  • Cu dovleac dat prin răzătoare și zahăr, opțional se adaugă stafide.
  • Cu dulceață de prune sau vișină.
  • Cu varză tocată mărunt, sare, piper negru măcinat, ou (opțional jumări).
  • Cu brânză de oi și ou, mărar, ceapă verde.
  • Cu ceapă tăiată cubulețe sau julien, ou, sare și piper negru măcinat.
  • Cu măr dat prin răzătoare sau cubulețe, zahăr și scorțișoară (praf).

P.S.: Se sevesc neapărat cu compot!

Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu