O selecție de rețete de biscuiți amuzanți pentru copii0

Când eram mică, la fiecare zi de naștere a mea, mama cocea niște biscuiți deosebiți — în formă de ursuleți. Îi cocea doar o data pe an, în cinstea mea, și nu-i punea pe masa comună, ci îi oferea la pachet fiecărui oaspete, când deja toți plecau acasă. Ulterior, prietenii mei încă mult timp își aminteau de "Ursuleții Veronicăi" și de gustul deosebit al acestora (de fapt aluatul era unul destul de simplu).

Actualmente, în epoca "ursuleților Barni" (și ale altor otrăvuri) pe nimeni nu mai poți uimi cu ursuleți copți. Și, totuși, copturile creative de casă nu și-au pierdut relevanța. În primul rând, prăjiturile preparate acasă vor fi deosebite, vor fi specifice doar pentru familia dumneavoastră. În al doilea rând, copilul poate participa la prepararea acestora, ocupația respectivă fiind pentru el o experiență interesantă și creativă. În al treilea rând, veți ști cu precizie "ce ingrediente au fost utilizate pentru prepararea prăjiturilor".

Așadar, dacă dumneavoastră veți dori să coaceți ceva deoebit la sarbatoare sau, pur și simplu, în timpul liber, posibil, vă vor fi de folos aceste rețete, care reprezintă idei de prăjituri amuzante pentru copii, pe care le-am selectat de pe Internet.

Chec sau biscuiți "Buburuze"

Rețeta pentru checuri: 6 ouă, 1 pahar de zahăr, 200 g de unt, 200 g de smântână, 1,5 lingurițe praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins în oțet), 2 pahare de făină.

Rețeta glazurei: 2 albușuri, 1,5-2 pahare de zahăr pudră, suc de sfeclă roșie.

Decor: ciocolată, un pachet de fulgi de cocos verde.

Mod de preparare: amestecam ouăle lent, câte puțin adăugăm zahăr. Apoi adaugăm untul topit, puțin mai târziu — smântâna. În făină adăugăm praful de copt. Făina cel mai bine să fie amestecată cu o lingură din lemn, nu trebuie de bătut tare.
Formele pentru checuri trebuie umplute pe jumătate cu aluat. Se coace în cuptor, la o temperatură medie .

Prepararea glazurei din albuș de ou. Pentru aceasta este necesar să bateți bine albușurile de ouă, apoi treptat să adăugați zahărul pudră. La sfîrșit se adaugă puțin colorant (suc de sfeclă ). Checul se acoperă cu glazură, această acțiune e necesar să fie efectuată rapid, dat fiind faptul că glazura se gelantinizează repede.

Ciocolata se topește pe aburi de apă, se pune în cornet și pe glazura uscată desenăm "Buburuze".

Asemenea "buburuze" puteți desena pe oricare prăjitură sau chiflă, pe care le iubește copilul dumneavoastră.

Iepurași, pisici, șoareci și alte animăluțe

Pentru aluat: 200 g unt sau margarină, 1 ou, 2 pahare de zahăr, 800 g făină, 1 pahar de amidon, ½ lingurițe de bicorbonat de sodiu stins în oțet, 1 pahar de smântână, sare și vanilie.

Aluatul obținut este elastic ca plastilina, din el puteți lipi ușor tot ce vă doriți. La coacere, figurinele nu se deformează.

Iar acum, detalii despre modelare:

"Iepurași": întindeți din a doua treime din aluat un baton gros. Tăiați-l în părți egale, învălătuciți din fiecare câte o biluță. Din aluatul rămas, întindeți un baton subțire și tăiați-l în fâșii subțiri.

Lipiți pe fiecare biluță câte 2 fâșii, încât să obțineți iepurași cu urechi. Faceți din stafide ochi. Puneți figurile pe foile de copt. Ungeți ușurel cu ou bătut, presurați o linguriță de zahăr și le puneți la copt pentru 20-25 de minute, la temperatura de 180°С.

"Pisici": împarțiți aluatul în două jumătăți. Dintr-o parte întindeți un lănțișor subțire de 6-7 cm lungime și 1 cm lățime. Rotiți-le în formă de spirală în așa fel încât colțurile exterioare, cu lungimea de aproximativ 1,5 cm, să fie "întinse". Din aluatul rămas, faceți biluțe cu lățimea de 3,5 cm. Cu mâinile ude le lipim la spiralele pe care le-am modelat anterior. Deasupra formăm două urechi. De copt în rolă, la temperature de 180°C, timp de 10 minute. Lăsăm prăjiturile să se răcească. Dintr-o coajă de fructe zaharisite verzi facem ochii pisicii, din roșii — gurița. Le lipim pe fața pisicii cu ajutorul albușului de ou.

"Șoricei": În cazul acestora totul este simplu. Lipim corpul in formă de picătură. Urechile putem doar să le pișcăm cu degetele sau le putem face din fulgi de migdale. Ochii și nasul le putem face din stafide sau le putem desena cu ciocolată topită.

Ciupercuțe

Există două rețete de preparare, ambele pe baza aluatului pentru "Pisici-iepurași" . Prima — foarte simplă..

"Șampinioane": Împărțim aluatul preparat în biluțe de dimensiunile unei nuci. Îmbibăm gura unei sticle de plastic în cacao. Punem gura sticlei de plastic în aluat, o parte din aluat trebue să se găsească în interior. Rotim de două trei ori și scoatem. Le plasăm pe hârtie, apoi în rolă pentru 25 minute, la temperatura de 180 °C.

A doua rețetă e mai dificilă, dar și ciupercile se primesc total diferite, mai interesante.

"Ciuperci de pădure": Pentru început trebuie de pregătit 20-30 de pătrățele din foaie de copt cu o latură de 6-7 cm, confecționăm din acestea pachețele (ca pentru semințe). Aluatul trebuie împărțit în două părți egale. Coacem pe o foaie de copt neunsă. Acestea vor fi pălăriile ciupercilor.

În pălăriile coapte, pe centrul părții plate, cu ajutorul unui cuțit cu un vârf ascuțit vom face o adâncitură — în aceasta vor fi lipite piciorușele. Aceasta trebuie să faceți atunci când pălăriile sunt calde, răcindu-se, ele devin fragile.

Din adoua parte a aluatului întindeți piciorușele ciupercilor: o parte mai lată, alta mai îngustă.
Piciorușele se pun în pachețele și se coc. Punga nu va permite să crească marginea subțire a piciorușelor, în timpul coptului nu-și va pierde forma. Piciorușele nu trebue să fie bine introduse în pungi, pungile nu trebue sa fie foarte înguste.

Apoi, se fierbe siropul. Se fierb 2/3 pahare de zahăr cu 4 lingurițe de apă.

Marginile subțiri ale piciorușelor trebuie înmuiate în siropul obținut. Ulterior uniți piciorușele cu pălărioarele și lăsați să se usuce. Peste jumătate de oră, siropul se va întări.

Acum trebuie de simulat pamântul. Pentru aceasta este nevoie să înmuiem piciorușele ciupercilor mai întâi în sirop apoi în semințe de mac. Lăsăm "pămîntul" puțin timp să se solidifice, apoi putem să trecem la finisarea etapei — vopsirea pălărioarei. Pentru aceasta, trebuie să adăugăm puțină apă și 1-2 lingurițe de cacao în siropul rămas și din nou să-l fierbem. Cufundăm pălăroarele ciupercilor în siropul obținut și lăsăm să se usuce.

Biscuiți suvenir

Astfel de biscuiți se pot oferi în dar.

"Pachețele de ceai": Totul este foarte simplu. Întindem din aluat o foaie, din care tăiem dreptunghiuri, cărora le oferim forma pachetelelor de ceai. Cu o scobitoare facem găuri și punem la copt. Apoi, jumatatea de jos a "pachețelului"’ o cufundăm în ciocolată topită, lăsăm să se usuce. În continuare, se poate de legat cu ață și chiar de ambalat într-o cutie frumoasă de ceai.

"Nasturi": Întindem foaia de aluat, luăm 2 pahare mici diametrul cărora să difere la câțiva milimetri. Tăiem cu paharul cerculețe, apoi forțăm marginea interioară. Facem găuri cu o scobitoare pentru (nasturi mai mici) sau cu paiul pentru suc (în cazul unor nasturi mai mari ). Pentru ca nasturii să fie de diferite culori, adăugăm în aluat coloranți naturali: cacao sau suc de sfeclă.

Frumos legate cu ața și ambalate în pânză multicoloră, ele devin un cadou minunat.

"Botișoare"

O rețetă superbă de biscuiți, pe care îi puteți da și copiilor mici.

Ingrediente: zer 100 ml, 3 lingurițe de zahar, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, făină de grâu — 300 g, vanilie, ciocolată și gem.

Se amestecă uleiul, vanilia, zahărul și zerul. În principiu, zerul poate fi înlocuit cu laptele. Se amestecă bine și se adaugă făină. Aluatul trebuie să fie rece și să nu se lipească de mâini. Întindem aluatul într-un strat subțire. Cu cât mai subțire întindem aluatul, cu atât mai crocanți vor fi biscuiții. Tăiem din el, cu o cană, semicercuri și facem cu un pai de la suc 3 găuri. Așezăm semicerculețele pe o foaie de copt, care a fost unsă anterior cu ulei vegetal. Încălzim cuptorul până la 200 °C și punem în ea biscuiții pentru 3-7 minute.

Biscuiții copți îi "lipim" între ei cu gem, dulceață, lapte condesat sau cu ciocolată topită. Cu această ciocolată desenăm botișorul.

HOT-DOG

Coptura amuzantă poate fi nu numai dulce. Încercați să gătiți o variație pe tema Hot-Dog, care să se asemene cu un câine adevărat.

Ingrediente: 3-4 pahare de făină, ¼ pahar apă caldă, 1 linguriță de zahăr, ¼ liguriță drojdie uscată, 1 pahar de lapte cald, 1 linguriță ulei vegetal, ½ liguriță de sare, crenvurști.

Mod de preparare: Adăugăm în laptele cald zahăr și drojdie, amestecăm aceste ingrediente. Amestecul obținut îl punem într-un loc cald, timp de 15 minute. Apoi batem ouă și presurăm sare, după care daugăm făină și ulei vegetal. Compoziția se frământă bine.

Plasăm iarăși aluatul într-un loc cald pentru 30 de minute. Peste fiecare 20 de minute trebuie de amestecat aluatul, adăugând, în același timp, câte un pic de făină.
Sau puteți lua oricare alt aluat drojdie care vă place.

După ce am pregătit aluatul, scoatem cașcavalul (pentru ochii câinelui), măsline negre pentru nas și stafide negre pentru ochi. Rulăm aluatul. Punem crenvurșca și o infășurăm în aluat. Adăugăm aluatul, formând picioarele și urechile câinelui. Decorăm cu cașcaval, măsline și stafide. Fiecare cânișor îl punem pe o tava caldă, ungem deasupra cu ulei vegetal și punem în rola încălzită pentru 20-25 minute.

Dacă și dumneavoastră cunoașteți vreo prăjitură ingenioasă — împărtășiți neapărat rețeta acesteia cu noi!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Cel mai interesant în opinia cititorilor

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu