Articolul se referă la temele:

Focaccia – pâinică italiană0

Focaccia – pâinică italiană

Ați mâncat vreodată focaccia? Probabil mulți nici nu știu ce este aceasta. Vă zicem noi — o pâinică italiană pufoasă și tare gustoasă. Rețeta pas cu pas este prezentată de Veronica Ciochină — o bucătăreasă iscusită.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr de făină. Eu am folosit 400 gr făină de grâu de calitate superioară + 50 gr făină integrală de soia + 50 gr făină de grâu Graham. Dar, evident, folosiți făina pe care o aveți.
  • 50 gr griș (este opțional);
  • 5 gr drojdie uscată activă (10 gr drojdie proaspătă presată);
  • 350-355 gr apă călduță;
  • 1 linguriță și jumătate de sare;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • 2 linguri de ulei (de masline).

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia în apă. Adăugăm sare, zahăr și făină – frământăm câteva minute. Adăugăm ulei și mai frământăm până obținem un aluat neted.

Ungem un bol cu puțin ulei și punem aluatul. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm pentru 1 oră să dospească.

Pe masa de lucru presărăm puțină făină. Întindem aluatul cu ajutorul mâinilor, dându-i formă dreptunghiulară. Împăturim aluatul și îl lăsăm 15 minute să se odihnească.

Întindem aluatul după forma tavei. Aranjăm atent aluatul în tava de copt, acoperim cu un prosop și lăsăm 30 minute să crească aluatul.

Cu ajutorul degetelor, facem adâncituri pe toată suprafața aluatului.

2 linguri de ulei amestecăm cu 1 lingură de apă și ungem toată suprafața aluatului. Presurăm sare grunjoasă, iar pentru topping – orice dorim (roșii felii uscate sau proaspete, rozmarin, felii de ceapă, brânză de oi, masline).

Coacem la cuptorul preîncălzit la 230 grade, aproximativ 20 de minute (în funcție de cuptor).

Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu