Articolul se referă la temele:

O sărmăluță rumenită la cuptor0

O sărmăluță rumenită la cuptor

Îți plac sarmalele, dar ești în criză de timp? Ai casei nu iubesc varza de la sarmale? Varza murată se face de cap și nu se modelează sărmăluțele sau, pur și simplu, nu poți împleti sarmale (eu spre exemplu în frunza de viță de vie fac, pe când cu varza murata nu prea mi se primesc)?

Vă propun o soluție perfectă, pe placul tuturor — o sărmăluță gigantă coaptă în cuptor și servită cu smântânică. Un deliciu adevărat!

Rețeta:

  1. Întâi de toate pregătim umplutura, exact ca pentru sarmale — ceapă, morcov, cărniță tocată mărunt, sare, mirodenii, mărar și orez (eu am pus cu crupe de grâu în amestec).
  2. Se aranjează frunze de varză murată în forma pentru chec unsă cu puțin ulei.
  3. Iată așa arată forma:

  4. Se pune umplutura, deasupra se învelește cu varză. La dorință, puteți adăuga și în interior varză taiată mărunt.
  5. Se toarnă deasupra sos de roșii sau pastă de roșii ( 2 linguri) cu o cană de apă. Pe parcurs, la necesitate mai puteți turna apă (fierbinte).
  6. Învelim cu folie de aluminiu sau punem un capac și dăm la cuptor (temperatura — 180 gr). La final scoatem folia și lăsăm se se rumenească varza.

Sfat! O crenguță de cimbru și 1-2 frunze de dafin vor oferi o aromă specială sarmalei noastre.

Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu