Tema: Vera Budan

Tema se referă la subrubricile:

 • A vedea paiul din ochiul altuia
  Vera Budan,

  A vedea paiul din ochiul altuia

  De ce avem tendința să vedem mai întâi defectele celorlalți? De ce nu reușim să ne percepem pe noi înșine, așa cum suntem? De ce reușim să „corectăm” de fiecare dată, măcar și doar în gând, ceea ce ni se pare incorect în ceilalți, dar este dificil să vedem propriile scăpări?

  0 302
 • Cum ne punem dorințe, în perioada sărbătorilor de iarnă, ca acestea să ne aducă mai multă împlinire?
  Vera Budan,

  Cum ne punem dorințe, în perioada sărbătorilor de iarnă, ca acestea să ne aducă mai multă împlinire?

  Sărbătorile de iarnă sunt sărbători cu mai multe semnificații pentru fiecare dintre noi. Toți am fost copii, am avut dorințe, am așteptat cu nerăbdare să le vedem realizate, fie că acestea depindeau de efortul propriu sau de… "Moș Crăciun" adică de forțe exterioare și pe care nu le puteam controla.

  0 611
 • Traumele din copilărie, cum ne influențează și ce putem face
  Vera Budan,

  Traumele din copilărie, cum ne influențează și ce putem face

  Ultima perioadă a devenit aproape o modă să dăm vina pe traumele din copilărie, de fiecare dată când nu reușim ceva, sau când ne blocăm. Pe de o parte, într-adevăr multe dintre reacțiile necorespunzătoare ale noastre la stimulii externi pot fi explicate ca fiind cauzate de răni profunde în acele zone ale psihicului, pe de altă parte, nu ne ajută cu nimic dacă nu explorăm despre ce anume este vorba.

  0 1420
 • Independența vs singurătatea? Cât de bine e să te bazezi doar pe tine însuți
  Vera Budan,

  Independența vs singurătatea? Cât de bine e să te bazezi doar pe tine însuți

  Tot mai des citim sfaturi despre faptul că în viață trebuie să faci față tuturor situațiilor de sine stătător. Că doar tu îți poți fi prieten de încredere, ”părinte” și persoană dragă. Cât este de adevărat? Explică psihologul Vera Budan.

  0 875
 • Atenția bărbaților — un drog pentru femei. Cât de periculoasă este această dependență?
  Vera Budan,

  Atenția bărbaților — un drog pentru femei. Cât de periculoasă este această dependență?

  Dacă bărbații vă fluieră din urmă și vă abundă cu complimente, dacă fostul coleg de clasă încă vă mai scrie "te iubesc, te aștept", chiar dacă ești căsătorită și ai trei copii — atunci încă mai arăți bine, ești o femeie adevărată. Iar dacă nu .... tristețe, singurătate, sens al vieții pierdut. De unde se ia în mintea femeilor o asemenea nevoie de atenție din partea bărbaților și oare e posibil să învețe să nu se evalueze în funcție de numărul de complimente primite pe parcursul zilei?

  0 929
 • De la teorie la practică. De ce nu aplicăm cunoștințele acumulate?
  Vera Budan,

  De la teorie la practică. De ce nu aplicăm cunoștințele acumulate?

  Încă o diplomă de studii superioare, cursuri, training-uri, seminare — atât de multe cunoștințe! Dar oportunitatea de a le aplica în practică nicidecum nu apare. De ce unii dintre noi se pomenesc în permanenta goană dupa cunoștințe noi, dar le este atât de frică să le aplice în practică — explică psihologul Vera Budan.

  0 14830
 • Anxietatea. De unde o avem și cum îi facem față?
  Vera Budan,

  Anxietatea. De unde o avem și cum îi facem față?

  De ce uneori, fără motiv, începem să ne facem griji, să ne emoționăm, să ne imaginăm lucruri teribile? Sau motive există, însă reacția la ele este disproporționat de mare, în timp ce, anterior depășeam perioade mult mai dificile cu stoicism și fără panică? Explică psihologul Vera Budan.

  0 1278
 • Trebuie oare să oferim ajutor celor din jur?
  Vera Budan,

  Trebuie oare să oferim ajutor celor din jur?

  Psihologul Vera Budan explică de ce a ajuta oamenii din jur — nici pe de parte nu este o faptă bună și nobilă.

  0 878
 • Frica de a lua decizii și cum o depășim
  Vera Budan,

  Frica de a lua decizii și cum o depășim

  A fi ori a nu fi — eterna întrebare. Și cât de dificil e uneori să te hotărăști! Dar a nu lua o decizie — e la fel o decizie și aceasta de asemenea are consecințe — avertizează psihologul Vera Budan. Totodată, vorbește despre modalitatea în care poate fi depășită indecizia.

  0 1253
 • Cum încetăm să ne depreciem pe noi înșine și pe alții
  Vera Budan,

  Cum încetăm să ne depreciem pe noi înșine și pe alții

  Psihologul Vera Budan vorbește despre mecanismele de apărare ce se ascund în spatele obiceiului de a deprecia și explică de ce este important să fim capabili să încetăm să o facem.

  0 966
 • Tendința de a ține totul sub control – încurcă să trăiești. Sfatul psihologului
  Vera Budan,

  Tendința de a ține totul sub control – încurcă să trăiești. Sfatul psihologului

  Mulți oameni depun mare efort, încercând să țină totul sub control. Într-un anumit moment, ei singur obosesc groaznic de aceasta, dar nici nu pot lăsa situația ”fără monitorizare”. Gândul că fără de control minuțios, totul ar putea decurge greșit - îi panichează. De unde avem această tendință de a ține totul sub control? Putem oare face ceva cu aceasta? Explică expertul nostru, psihologul Vera Budan.

  0 1356
 • ”Renunță la serviciul plictisitor, urmează-ți visul!” — oare cât de bun este acest sfat?
  Vera Budan,

  ”Renunță la serviciul plictisitor, urmează-ți visul!” — oare cât de bun este acest sfat?

  Fă doar ceea ce-ți place, nu irosi viața pe lucruri plictisitoare — fac apel diferiți mentori. Însă lor le este ușor să vorbească, pe când dvs. aveți de crescut copii și de plătit facturi. Psihologul Vera Budan explică ce nu e corect în acest apel și cum să găsim echilibrul între carieră și satisfacția de la viață.

  0 727
 • Dragoste sau siguranță? De ce iubim într-un anumit mod?
  Vera Budan,

  Dragoste sau siguranță? De ce iubim într-un anumit mod?

  De ce oamenii au comportamente atât de diferite în dragoste și relații? Toată problema constă în tipul de atașament pe care îl aveți, care s-a format la dvs. (și partener) la o vârstă timpurie, în baza relației cu părinții. Acesta nu poate fi modificat, dar se poate de înțeles ce se întâmplă și de gestionat situația.

  0 1167
 • Prietenia la maturi
  Vera Budan,

  Prietenia la maturi

  De ce în copilărie atât de ușor legăm prietenii, iar odată cu trecerea anilor e tot mai dificil să ne apropiem de cineva? Pentru ce în genere avem nevoie de prietenie și nu e oare mai simplu fără aceasta? Cum învățăm să păstrăm și să construim relații amicale, dacă până acum nu se primea? Explică psihologul Vera Budan.

  0 1026
 • Iubirea veșnică este posibilă? Ce spune psihologia
  Vera Budan,

  Iubirea veșnică este posibilă? Ce spune psihologia

  Putem cât vrem să respingem acest lucru, dar dragostea este sentimentul subordonat biologiei, hormonilor și instictelor de supraviețuire. Dacă înțelegem ce și de ce se întâmplă — este posibil un cuplu să-și păstreze dragostea pentru mulți ani — consideră psihologul Vera Budan.

  0 1221
 • Slăbiciunea feminină vs vigoarea bărbătească. Cum manifestăm feminitatea/masculinitatea pentru a avea relații armonioase
  Vera Budan,

  Slăbiciunea feminină vs vigoarea bărbătească. Cum manifestăm feminitatea/masculinitatea pentru a avea relații armonioase

  Bărbații moderni se plâng tot mai des pe faptul că femeile au devenit prea puternice. Își soluționează de sine stătător problemele, bat cuie, merg la cumpărături. Și femeile sunt indignate că bărbații de azi sunt infantili. Ce se întâmplă în prezent cu rolurile de gen?

  0 811
 • 9 întrebări despre psihoterapie. Tot ce ați vrut să știți, dar vă era incomod să întrebați
  Vera Budan,

  9 întrebări despre psihoterapie. Tot ce ați vrut să știți, dar vă era incomod să întrebați

  Expertul nostru, Vera Budan - psiholog clinician cu experiență și psihoterapeut în formare - oferă răspuns la cele mai răspândite întrebări, îndoieli și temeri ce se referă la psihoterapie.

  0 2398
 • De ce oamenii permanent promit și nu se țin de cuvânt?
  Vera Budan,

  De ce oamenii permanent promit și nu se țin de cuvânt?

  Uneori persoanele ce ne înconjoară parcă se înțeleg - toți promit ceva, după care nu îndeplinesc. Însă noi am crezut, ne-am făcut speranțe și ... ne-am dezamăgit a câta oară. De ce procedează în acest fel și de ce anume noi avem "norocul" să întâmpinăm asemenea tipi? Explică psihologul Vera Budan.

  0 3347
 • Frica de bartranete la femei
  Vera Budan,

  Frica de bartranete la femei

  Despre frica de îmbătrânire, o temă de-a dreptul sensibilă și de obicei evitată, totuși care merită să fie cunoscută și abordată. De ce ne este frică să îmbătrânim și oare când începe acest proces ireversibil?Articol de psiholog Vera Budan.

  0 1099
 • Tendința spre mai bine sau insațietate
  Vera Budan,

  Tendința spre mai bine sau insațietate

  Cât nu ar avea, omului întotdeauna i se pare puțin și vrea mai mult. Da, înțelegem că mulți ne-ar invidia pentru faptul că suntem tineri și sănătoși, pentru că suntem capabili să muncim. Dar oricum vrem — automobil mai bun, job mai interesant, podoabă capilară mai bogată.

  0 1137
 • Rețeta fericirii în cuplu (oare există?)
  Vera Budan,

  Rețeta fericirii în cuplu (oare există?)

  Vreau să vă anunț din start, ca să nu fie dezamăgiri la final – ce voi scrie în acest articol nu este DELOC ușor de aplicat! Este simplu, este logic și ușor de înțeles, totuși iubitorii de rețete simple vor trebui să caute alte cărți de gătit.

  0 2700
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Vera Budan"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»