pazl

Articolul se referă la temele:

Rețetă de chifle pentru burger, hamburger sau cheeseburger0

Rețetă de chifle pentru burger, hamburger sau cheeseburger

Vă prezint o gustare perfectă pentru un picnic cu picii la iarbă verde. Pe post de ronțăieli sunt binevenite legumele proaspete — morcov, ardei gras, castraveți.

Pentru trei chifle:

  • 200 gr făină proaspăt cernută;
  • 3 gr drojdie uscată activă;
  • 125 ml apă călduță;
  • 5 gr zahăr;
  • 5 gr sare;
  • 1 lingură ulei de măsline (sau de floarea soarelui).

Mod de preparare:

  • Dizolvăm în apă drojdia și zahărul. Adăugăm făina și sarea, și frământăm bine. Spre final adăugăm uleiul și mai frământăm până obținem un aluat fin și neted.
  • Punem coca de aluat formată într-un bol uns cu puțin ulei, acorperim cu peliculă alimentară și lăsăm să dospească 40 de minute. După acest timp, mai frământăm (împăturim) odată aluatul, timp de 1 minut și mai lăsăm 30 minute să dospească.
  • Aluatul dospit îl împărțim în 3 părți egale (ideal ar fi cu ajutorul unui cântar), formăm biluțe și le aranjăm pe tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu un prosop și lăsăm să crească 30-40 minute.
  • Ungem chiflele cu ou, presurăm susan alb sau negru (după preferință).

Coacem în cuptorul preîncălzit la 210 grade, timp de 5-6 minute. Apoi încă 10 minute la 180 grade C.

Notă! Pentru a obține chifle de culoare neagră: adăugăm în făină câteva pastile de cărbune activat (8-10 pastile — fărâmițate praf). Spre deosebire de cerneala de caracatiță, folosită în rețeta originală a chiflelor, pastiluțele de cărbune activat nu schimbă gustul acestora. În alte rețete se pune în loc de pastile de cărbune sau cerneală de caracateță — colorant alimentar negru.

Pentru burger am folosit:

  • Felii de roșii;
  • Frunze de salată;
  • Sos de roșii;
  • Felii de cașcaval;
  • Piept d pui.

Pieptul de pui se bate puțin cu ciocnașul și se marinează cu: sare, amestec de piper proaspăt măcinat, oregano și ulei de măsline. Se lasă aproximativ 30 minute. Apoi se pregătește pe tigaia grill.

Chiflele tăiate jumătăți se pun pentru aproximativ 2 minute pe tigaia grill. După care se asamblează burgherul.

Poftă mare! Cu drag Veronica Ciochină.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

pazl

Noutățile partenerilor